Kurser o aktiviteter

"KREATIVA ONSDAGAR"
Vissa onsdagkvällar träffas vi i lokalen på Knarrbacken i hus C med uppehåll för sommaren. Var och en tar med sig det den vill syssla med - tanken är att vi skall träffas och inspireras och få hjälp av varandra! Har du någon speciell idé så sprid den gärna på vår Facebook-sida! www.facebook.com/KreativaHander
Gratis deltagande för alla medlemmar.
Välkomna!
   

Annat på gång 2018 är följande:

KERAMIKKURSERNA är på måndagar kl. 18.30 (totalt 24 studietimmar) respektive söndagar kl. 10.00 (totalt 20 studietimmar). Höstens kurser börjar måndag 17 september respektive söndag 16 september 2018 i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan/Uppsala. Vi håller till på Knarrbacken, hus C, i Bålsta (följ Kalmarleden till skylten).
Vi arbetar bara i stengodslera, som när den är färdig bränd i 1250 grader är helt vattentät och ger ett ugnseldfast samt hållbart gods, som går att använda både till vardags och till konstnärlig utsmyckning.
Kursen riktar sig både till helt nybörjare och även de som redan provat det mesta inom keramik.
Pris: Se Vuxenskolans/Uppsala hemsida. Materialkostnad tillkommer.

GLASFUSINGKURS.
Skulle Du vilja göra Ditt eget glasfat? Det är inte så svårt som det låter. Vi skall inte blåsa glaset utan ugnsforma det.  Ugnsformat glas är en nästan 4000 år gammal teknik, som romarna och egyptierna använde sig av. Glasfusing innebär att man sammansmälter glas i olika färger, former och mönster till en platta, som sedan ”slumpas”, formas till t.ex. en skål i en form.  Smycken blir fantastiskt fina i denna teknik. Vi använder mycket glittrigt glas, s.k. dicroiskt glas i alla regnbågens skiftande färger. Förutom denna heldag träffas vi även en kväll.
Vi träffas söndag den 17 november 2018 på Knarrbacken i Bålsta, kl. 10.00-14.45 samt en kväll, som totalt motsvarar 7 studietimmar.
Kursen sker i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. Pris: Se Vuxenskolans/Uppsala hemsida. Materialkostnad tillkommer.

utstallning-kommunhuset-3.jpg

SCREENTRYCK och BRODERI
Vi trycker mönster med thermoscreenramar (screentryck) på egna tyger, som vi sedan har som grund till fortsatt broderi. De som vill trycker även på disktrasor, handdukar, örngott, kläder, tygkassar eller fina papper. Vid tryckningen använder vi screenramar med färdiga motiv, som finns att låna under kursen. Kurskostnad/person enligt överenskommelse beroende på gruppstorlek. Materialkostnad tillkommer med 75:-/person som betalas kontant till kursledaren. Ram med motiv kan beställas om man vill av kursledaren. Motivet kan då vara t.ex. skiss, ritning, teckning, mönster, text, dokument, logga, eller i vissa fall foto. Mer finns att läsa på www.thermoscreen.n.nu
/img_0731.jpg

RAKU
Raku är en japansk keramikmetod med urgamla traditioner. Det är svårt att förutsäga resultatet, men man kan vara säker på att det skiljer sig från allt annat i keramikväg.
Vi bränner på Knarrbacken i Bålsta lördag den 9 juni 2018 kl. 09:30 och tills vi är klara. Om det regnar den dagen så kommer vi tillsammans överens om annan dag. Glasering gör vi torsdag den 7 juni 2018 kl. 18:30. Pris: 790:-+ material. Deltagarna måste ha med sig färdiga och skröjbrända alster gjorda i lera som klarar rakubränning.
För frågor kontakta [javascript protected email address]

.img-6694.jpg

WORKSHOPS på biblioteket i Bålsta

Föreningen i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan anordnar workshops på biblioteket. Mer information kommer att stå i bibliotekets program.

Lördag 30 september 2017 var det wirkshop under Malin Sahlströms ledning på temat Fiadockor, som skänks till barnsjukhus och cansersjuka barn. Läs mer på http://www.allers.se/virka-till-cancersjuka-barn/ samt http://fiadockor.webs.com/.

"Ull i alla väder" var temat lördag den 21 oktober 2017 kl. 10.30-13.30. Ull är en smart fiber som är helt naturlig och rätt i tiden. Kom och karda, spinn och lyssna på berättelse om ullens alla fördelar och hur vi kan använda den på bästa sätt. 

Lördag 25 november 2017 kl.11.00-14.00 är det täljträff. Material och verktyg finns på plats på biblioteket. Vi inleder med en genomgång av grundläggande täljtekniker.

 
I januari 2017kom Eva Karlsson från Teda Art Project till biblioteket i Bålsta. Då gjorde vi textil återvinningsslöjd tillsammans.
Under våren och hösten 2015 samt 2016 anordnades flera workshops på biblioteket. Vi är glada att vi har kunnat få hit Anna Wengdin med sitt fantastiska yllebroderi och textilhantverkare Eva-Lotta Staffas från Uppsala. Se mer om Eva-Lotta på bloggen: talamodspåsen.blogspot.se.  Arrangemanet sker i samverkan med Håbo kommun och Studieförbundet Vuxenskolan.

/img_0316.jpg/img-9310.jpg      

Välkommen

Välkommen till www.kreativahander.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Studieförbundet Vuxenskolans kurser i Bålsta

www.handaverk.n.nu

Screenramar med egen bild 

Screentryck- o textilfärger

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)