Kurser o aktiviteter

"KREATIVA ONSDAGAR"
Vissa onsdagkvällar träffas vi i lokalen på Knarrbacken i hus C med uppehåll för sommaren. Var och en tar med sig det den vill syssla med - tanken är att vi skall träffas och inspireras och få hjälp av varandra! Har du någon speciell idé så sprid den gärna på vår Facebook-sida! www.facebook.com/KreativaHander
Gratis deltagande för alla medlemmar.
Välkomna!
   

Annat på gång 2019 är följande:

KERAMIKKURSERNA är på måndagar kl. 18.30 (totalt 24 studietimmar) respektive söndagar kl. 10.00 (totalt 20 studietimmar). Höstens kurser börjar måndag 14 januari respektive söndag 27 januari 2019 i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan/Uppsala. Vi håller till på Knarrbacken, hus C, i Bålsta (följ Kalmarleden till skylten).
Vi arbetar bara i stengodslera, som när den är färdig bränd i 1250 grader är helt vattentät och ger ett ugnseldfast samt hållbart gods, som går att använda både till vardags och till konstnärlig utsmyckning.
Kursen riktar sig både till helt nybörjare och även de som redan provat det mesta inom keramik.
Pris: Se Vuxenskolans/Uppsala hemsida. Materialkostnad tillkommer.

GLASFUSINGKURS.
Skulle Du vilja göra Ditt eget glasfat? Det är inte så svårt som det låter. Vi skall inte blåsa glaset utan ugnsforma det.  Ugnsformat glas är en nästan 4000 år gammal teknik, som romarna och egyptierna använde sig av. Glasfusing innebär att man sammansmälter glas i olika färger, former och mönster till en platta, som sedan ”slumpas”, formas till t.ex. en skål i en form.  Smycken blir fantastiskt fina i denna teknik. Vi använder mycket glittrigt glas, s.k. dicroiskt glas i alla regnbågens skiftande färger. Förutom denna heldag träffas vi även en kväll.
Vi träffas lördag den 9 mars 2019 på Knarrbacken i Bålsta, kl. 10.00-14.45 samt en kväll, som totalt motsvarar 7 studietimmar.
Kursen sker i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. Pris: Se Vuxenskolans/Uppsala hemsida. Materialkostnad tillkommer.

utstallning-kommunhuset-3.jpg

AKVARELL

Ingen automatisk text tillgänglig.
Sugen på att måla akvarell, med Margareta Rudberg i Bålsta, 5 ggr med början lördag 26 jan 2019? 
Du är mycket välkommen att anmäla dig till Vuxenskolan Uppsala. www.sv.se Där finns mer info om hennes kurs. Det blir skoj att ses! 
www.rud-art.dinstudio.se är min hemsida om du vill läsa mer om mig och mitt måleri.

Välkommen

Välkommen till www.kreativahander.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Studieförbundet Vuxenskolans kurser i Bålsta

www.handaverk.n.nu

Screenramar med egen bild 

Screentryck- o textilfärger

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)