Kurser o aktiviteter

Evenemang på Håbo bibliotek - Kreativa Händer i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län

Workshop nr 1 o 2 i Porträttbroderi samt Yllebroderi var i oktober 2019

tillsammans med föreningen Kreativa händer. För den som ville prova på att brodera på stampad ull/kläde av högsta kvalitet. Både nybörjare och erfarna. Kontakt:ann-marie.alskog@hotmail.com
Medarrangör: Kreativa händer och Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län

Mer finns att läsa på Håbo biblioteks hemsida: https://www.bibliotekhabo.se/web/arena/-/worksh-3

Workshop nr 3: Cykelslangsslöjd

Kom och testa cykelslangsslöjd! Vi är kreativa med cykelslang. Du får bland annat prova att göra olika smycken. Ta med sax, grov nål med vass spets och om du har pärlor och en håltagare. Cykelslang finns på plats. Pärlor och örhängen finns att köpa på plats. Första tillfället är med ledare. Efter det finns två tillfällen att fortsätta arbetet tillsammans men utan ledare. Ålder: För vuxna och barn från 6 år. Kontakt: eva.lindgren@upplands-bro.se. Medarrangör: Kreativa händer och Studieförbundet Vuxenskolan. Onsdag 6 november 2019 med workshopledare samt 13 november och 20 november 2019 utan ledare.

Annat på gång 2020 är följande:

KERAMIKKURSERNA är på måndagar kl. 18.30 (totalt 24 studietimmar) respektive söndagar kl. 10.00 (totalt 20 studietimmar). Vårens kurser börjar måndag 20 januari respektive söndag 26 januai 2020 i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan/Uppsala. Vi håller till på Knarrbacken, hus C, i Bålsta (följ Kalmarleden till skylten).
Vi arbetar bara i stengodslera, som när den är färdig bränd i 1250 grader är helt vattentät och ger ett ugnseldfast samt hållbart gods, som går att använda både till vardags och till konstnärlig utsmyckning.
Kursen riktar sig både till helt nybörjare och även de som redan provat det mesta inom keramik.
Pris: Se Vuxenskolan Uppsala läns hemsida där även anmälan sker. Materialkostnad tillkommer.

GLASFUSINGKURS.
Skulle Du vilja göra Ditt eget glasfat? Det är inte så svårt som det låter. Vi skall inte blåsa glaset utan ugnsforma det.  Ugnsformat glas är en nästan 4000 år gammal teknik, som romarna och egyptierna använde sig av. Glasfusing innebär att man sammansmälter glas i olika färger, former och mönster till en platta, som sedan ”slumpas”, formas till t.ex. en skål i en form.  Smycken blir fantastiskt fina i denna teknik. Vi använder mycket glittrigt glas, s.k. dicroiskt glas i alla regnbågens skiftande färger. Förutom denna heldag träffas vi även en kväll.
Vi träffas söndag den 17 november 2019 eller söndag 1 mars 2020 på Knarrbacken i Bålsta, kl. 10.00-14.45 samt en kväll, som totalt motsvarar 7 studietimmar.
Kursen sker i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. Pris: Se Vuxenskolan Uppsala läns hemsida där även anmälan sker. Materialkostnad tillkommer.

utstallning-kommunhuset-3.jpg

AKVARELL
Sugen på att måla akvarell, med Margareta Rudberg i Bålsta - vi börjar igen våren 2020. Det blir 7 lördagar med start 1 februari 2020.
Du är mycket välkommen att anmäla dig till Vuxenskolan Uppsala. www.sv.se Där finns mer info om hennes kurs. 
www.rud-art.dinstudio.se är Margaretas hemsida om du vill läsa mer om henne och hennes måleri.

RAKU-bränning
i Bålsta

Raku är en gammal koreansk/japansk keramikmetod som ger de mest fantastiska och oväntade resultat. Vi bränner utomhus i en gaseldad ugn. Sedan reduceras keramiken liggande i sågspån en liten stund.

Vi träffades på Knarrbacken 6 juni 2019 för att rakubränna tillsammans. Solen sken som vanligt, om inte kommer vi tillsammans överens om annan dag. Vi håller på tills vi är klara. Det brukar ta till kl. 15.00 ungefär, beroende på hur mycket vi har att bränna. Ta med fika/lunch och långärmad bomullströja samt täckande skor.

Vi glaserar de redan skröjbrända alstren tillsammans några dagar innan så att det hinner torka ordentligt. Glasering tillsammans några kvällar innan.
Pris för kursen är 790:- /person, inklusive gas, ugn och handledning. Materialkostnad tillkommer för lera och glasering.

Anmälan till ann-marie.alskog@hotmail.com
/img_4022.jpg

Välkommen

Välkommen till www.kreativahander.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Studieförbundet Vuxenskolans kurser i Bålsta

www.handaverk.n.nu

Screenramar med egen bild 

Screentryck- o textilfärger

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)