Kurser o aktiviteter

Evenemang på Håbo bibliotek - Kreativa Händer i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala län

Bilder och mer att läsa finns på Håbo biblioteks hemsida: https://www.bibliotekhabo.se

Medlemsaktiviteter 2021 på Knarrbacken:
  • Miniatyrer- fortsättning. Återkommer om datum när pandemin är över.
  • Blompinnar som vi snidar i roliga former och mönster och sedan dekorationsmålar. Återkommer om datum när pandemin är över,
  • Tovning - återkommer om datum  "
  • Sömnad av mössor - "                "
Annat på gång 2021 är följande:

KERAMIKKURSERNA är på måndagar kl. 15.45 och 18 (totalt 24 studietimmar) respektive söndagar kl. 10.00 (totalt 24 studietimmar). Vårens kurser börjar måndag 8 februari respektive söndag 7 februari 2021 i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan/Uppsala. Vi håller till på Knarrbacken, hus C, i Bålsta (följ Kalmarleden till skylten).
Vi arbetar bara i stengodslera, som när den är färdig bränd i 1250 grader är helt vattentät och ger ett ugnseldfast samt hållbart gods, som går att använda både till vardags och till konstnärlig utsmyckning.
Kursen riktar sig både till helt nybörjare och även de som redan provat det mesta inom keramik.
Pris: Se Vuxenskolan Uppsala läns hemsida där även anmälan sker. Materialkostnad tillkommer.

GLASFUSINGKURS.
Skulle Du vilja göra Ditt eget glasfat? Det är inte så svårt som det låter. Vi skall inte blåsa glaset utan ugnsforma det.  Ugnsformat glas är en nästan 4000 år gammal teknik, som romarna och egyptierna använde sig av. Glasfusing innebär att man sammansmälter glas i olika färger, former och mönster till en platta, som sedan ”slumpas”, formas till t.ex. en skål i en form.  Smycken blir fantastiskt fina i denna teknik. Vi använder mycket glittrigt glas, s.k. dicroiskt glas i alla regnbågens skiftande färger. Förutom denna heldag träffas vi även en kväll.
Vi träffas söndag 21 mars 2021 på Knarrbacken i Bålsta, kl. 10.00-14.45 samt en kväll, som totalt motsvarar 7 studietimmar.
Kursen sker i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan. Pris: Se Vuxenskolan Uppsala läns hemsida där även anmälan sker. Materialkostnad tillkommer.

utstallning-kommunhuset-3.jpg

AKVARELL - fortsättningsurs
Sugen på att måla akvarell, med Margareta Rudberg i Bålsta - vi börjar igen våren 2021. Det blir 5 lördagar med start 20 mars 2021 under förutsättning att pandemin har ebbat ut. Eventuellt kommer kursstarten att skjutas fram. 
Du är mycket välkommen att anmäla dig till Vuxenskolan Uppsala. www.sv.se Där finns mer info om hennes kurs. 
www.rud-art.dinstudio.se är Margaretas hemsida om du vill läsa mer om henne och hennes måleri.

RAKU-bränning
i Bålsta

Raku är en gammal koreansk/japansk keramikmetod som ger de mest fantastiska och oväntade resultat. Vi bränner utomhus i en gaseldad ugn. Sedan reduceras keramiken liggande i sågspån en liten stund.

Vi träffas på Knarrbacken i slutet av maj/början av juni 2021 för att rakubränna tillsammans. Solen skiner som vanligt, om inte kommer vi tillsammans överens om annan dag. Vi håller på tills vi är klara. Det brukar ta till kl. 15.00 ungefär, beroende på hur mycket vi har att bränna. Ta med fika/lunch och långärmad bomullströja samt täckande skor.

Vi glaserar de redan skröjbrända alstren tillsammans några dagar innan så att det hinner torka ordentligt. Glasering tillsammans några kvällar innan.
Pris för kursen är 850:- /person, inklusive gas, ugn och handledning. Materialkostnad tillkommer för lera och glasering.

Anmälan till ann-marie.alskog@hotmail.com
/img_4022.jpg

YLLEBRODERI-Måla med kläde nål och tråd i Enköping
/itxf1487.jpg     /img_0984.jpg

Detta är broderikursen för både nybörjare och vana, där det lustfyllda skapandet och broderandet är det viktigaste. Vi kommer att skapa våra egna mönster med modern touch och aktuella motiv, samtidigt som vi sneglar åt det historiska. Med dessa mönster kommer vi att kunna pryda en väska eller etui eller kansk en kudde för den som vill göra något större. Vi syr på finaste kläde i ull och dekorerar med applikationer av kläde och olika stygn, pärlor, metallbitar och band.

Den 18 april och 2 maj 2021 är kursen i Vuxenskolans lokaler i Enköping. Läs mer på Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala läns hemsida där man även kan anmäla sig.

Välkommen

Välkommen till www.kreativahander.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Studieförbundet Vuxenskolans kurser i Bålsta

www.handaverk.n.nu

Screenramar med egen bild 

Screentryck- o textilfärger

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)